Heb je het ook wel eens gehad dat je aangesproken werd in de stad door toeristen die je iets wilde vragen? Vervolgens verwijs je ze naar het VVV kantoor en blijkt deze dicht te zijn? Wat doe je dan? Wij kwamen tot de bijzondere ontdekking dat het VVV kantoor bijvoorbeeld op zondag dicht is (met uitzondering van de eerste en laatste zondag van de maand). Maar waar stuur je dan de toeristen heen voor informatie of leuke tours door de stad? Wij gingen op ontdekking en delen graag hun ervaring met je.

KunstGalerij Europ’Art

img_5457-1024x768In het raamkozijn van het zo’n 350 jaar oude koopmanshuis bevinden zich vele folders die je kunt gebruiken en meenemen om informatie te krijgen over Dordrecht. Je vind er verschillende routes, zoals kunstrondje Dordt waar de kunstgalerie zelf ook aan mee doet. Ook kun je er bijv. de dienstregeling van de Waterbus vinden als de toeristen hun reis op een leuke manier verder willen vervolgen.

Rondje Dordt

img_5460-1024x768Rondje Dordt is een wandelroute die in de binnenstad door middel van borden wordt weergegeven. De stadswandeling is ongeveer 4 kilometer door de historisch centrum en duurt zo’n 1 a 2 uur, afhankelijk van de loopsnelheid en stopmomenten. De bewijzering begint officieel bij het VVV kantoor en verwijst vervolgens naar Johan en Cornelis de Witt om vanaf daar je route door het historisch centrum verder te verwijzen.

izi.Travel App 

img_5445-499x1024izi. travel is een app voor de mobiele telefoon waarop verschillende audio- en stadstours op te bekijken en downloaden zijn. Alle tours zijn gratis te downloaden en zo ook die voor Dordrecht. Toeristen hebben niet altijd internet op hun telefoon in verband met hoge kosten. Stuur ze daarom naar een leuke koffietentjes, restaurants of andere gelegenheden om even wat te gaan drinken of eten en in de tussentijd gebruik te maken van de gratis WiFi.

Toeristen kunnen dan de izi.travel app downloaden, bekijken welke route ze graag willen lopen en de gewenste route downloaden zodat ze de route offline kunnen benaderen.

Rondvaart de Dordtevaer

img_5462-e1564472052148-768x1024Rondvaart de Dordtevaer, ook wel de fluisterboot genoemd laat je al het moois van Dordrecht zien over het water. De rondvaart laat de toerist kennis maken met de mooie grachten van Dordrecht en komt op plekken waar je nooit eerder kon komen. Rondvaart de Dordtevaer begint naast de wijnbrug, waar je kunt opstappen. De rondvaart duurt ongeveer een uur en je krijgt tijdens de vaart informatie over de verschillende bezienswaardigheden.

Dit artikel is in samenwerking met Indebuurt Dordrecht geschreven. Het originele artikel is terug te vinden op Indebuurt Dordrecht.