Wist je dat je in Dordrecht ook diverse groenten rechtstreeks van het land kan kopen? Wij gingen een ronde door Dordt op zoek naar de verse en lekkere groentes uit Dordrecht.

image1(1)Stadslandbouwkas de Oude beer

Het is alweer 5 jaar geleden dat Stadslandbouwkas de Oude beer begon met het kweken van zijn eerste sla en andijvie. Inmiddels zijn zij uitgegroeid tot een behoorlijke kas en kan je hier het hele jaar seizoensgebonden groente, fruit en kruiden of pepers halen voor jawel een prikkie. Trek je kaplaarzen maar aan, want met een beetje mazzel mag je de producten zelf uit de grond halen. Hoe leuk is dat?
De Stadslandbouwkas is geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.

image2Zorgboerderij de Zuidpunt

Bij landwinkel de Zuidpolder kan je ook seizoensgebonden (h)eerlijke onbespoten groentes en fruit halen. Naast de groentes en fruit, houden zij ook dieren en kan je er terecht voor scharreleieren, biologische kazen en honing. Het is een eindje rijden en zoeken, maar dan heb je een leuk tijdverdrijf. Naast hun landwinkeltje, kan je hier ook terecht voor kinderfeestjes en houden zij diverse evenementen denk aan: de pompoendag (een groot succes altijd) en de lammetjesdagen.

De Zorgboerderij de Zuidpunt is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 09.00 tot 15.00 uur.

image3(1)Shirstal de Griendsheuvel

Shirstal de Griendsheuvel is een paardenmelkerij, fokkerij & hengstenhouderij. De Shiremerries worden ruim acht weken na de geboorte van hun veulen, gemolken in de paardenmelkerij in het bijzijn van hun veulen. Daarna kun je dit gezonde én lekkere drankje met een unieke eigenschap nuttigen met één van de andere ambachtelijke (paardenmelk)lekkernijen in de bijhorende verscholen theetuin achter op het erf. Naast deze lekkernijen hebben zij ook verzorgingsproducten op basis van paardenmelk die overigens dierproefvrij zijn.

De winkel is het gehele jaar geopend op zaterdag. De theetuin is open van mei tot november op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

image4Boerderij automaat

Dordrecht beschikt over een heus boerderijautomaat. Dit is een automaat op het erf, waarbij je (friet)aardappels, uien, diverse groentes en fruit uit de automaat kan halen.
Super handig en super vers van het land.

Let op: alleen met contanten (munt en briefgeld) betalen.

Dit artikel is in samenwerking met Indebuurt Dordrecht geschreven. Het originele artikel is terug te vinden op Indebuurt Dordrecht.