Dat wij van lekker eten en drinken houden is vast geen nieuwe informatie voor de (vaste) lezer. En dat we dat graag buiten de deur doen vast ook niet. Wij gingen dit keer op zoek naar restaurants waar je culinair kunt eten. Net dat beetje extra tijdens een heerlijk diner.

DeliCees

DelicesDelicees bevindt zich in een prachtig statig pand bij de Grote kerk en de Pottenkade. De gerechten bij Delicees zijn gebaseerd op het seizoen en kunnen gegeten worden in drie tot zeven gangen menu’s met ieder een ander prijskaartje. Je kunt het diner uitbreiden met een (half) wijnarrangement wat Rachel & Celina ook zeker willen aanbevelen te doen! Je krijgt ongeveer bij iedere gang (je kunt ook gangen overslaan met een nieuwe wijn) een bijpassende wijn die altijd perfect matchen. Je gerecht komt op deze manier nog meer tot zijn recht. Ze hebben ook hele lekkere alcohol vrije alternatieve die we ook zeker kunnen aanraden!

Tip: van 20 t/m 29 september heeft Delicees een feestweek waar je een 10 gangenmenu voor 49,95 kunt eten.

Herberg de Kop van ‘t land

Herberg kopBij Herberg de Kop van ‘t land krijg je gerechten zonder vlees en vis. Alles wat je op je bord krijgt is van de natuur. Tot de meest bijzondere en kleine dingen worden toegepast in je gerecht die je thuis al snel weg zal gooien. Alle gerechten zijn biologisch en vers bereid. Het menu is te kiezen van vier tot zeven gangen met iedere een eigen prijskaartje. Je kunt bij Herberg de Kop van ‘t land niet kiezen van de kaart en eet dus wat de pot schaft. Een complete verrassing tot aan tafel. Op maandag serveren ze voor 50 euro een speciaal 10 gangen diner met  allemaal kleine gerechten. Een echte aanrader om je eens te laten verrassen!

Bistro Twee33

Bistro twee33Bij Bistro Twee33 waan je je in de Franse keuken maar dan in het mooie Dordrecht. Bij Bistro Twee33 kun je gerecht kiezen van de kaart. Hou jij van vis, maar het gezelschap waar je mee bent meer van vlees dan kan ieder lekker voor zich kiezen. Je bent vrij om een passende wijn bij je favoriete gerecht te kiezen, maar de sommelier van Bistro Twee33 wilt je ook graag adviseren hierin!

De Stroper

Restaurant de stroperBen jij en je gezelschap een echte visliefhebber, dan is restaurant de Stroper een echte aanrader! Het bevindt zich aan de gracht van Dordrecht naast de Wijnbrug. De Stroper gaat voor duurzame vangst op je bord. Je kunt bij de Stroper kiezen tussen een vier tot zes gangen diner maar het is ook mogelijk om zelf van de kaart te kiezen. Laat je je verrassen of ga je voor je eigen (veilige) keuze? Ben je trouwens benieuwd met welke leveranciers de Stroper samenwerkt dan is dat heel netjes terug te vinden op hun website. Geen geheimen voor de klant dus.

Dit artikel is in samenwerking met Indebuurt Dordrecht geschreven. Het originele artikel is terug te vinden op Indebuurt Dordrecht.