Ben je opzoek naar een lekkere wijn voor een gezellige avond of juist een speciale wijn voor een speciale gelegenheid? Wij gingen een rondje door Dordrecht voor de leukste wijnwinkels.

Wijnhuis nr. 167

Wijnhuis 167
Foto: Onontdekt Dordt

Bij Wijnhuis nr. 167 kan je voor elke gelegenheid een passende wijn vinden. Frank adviseert je graag in wijn waar jij naar op zoek bent. Is het een wijn voor op de bank, komen er gezellig vrienden langs of ga je juist uitgebreid koken? Frank vertelt het je graag!

Bij Wijnhuis nr. 167 kan je terecht voor wijnen vanaf € 4,99 t/m Grand Cru wijnen.

Wijnhuis nr. 167 bevindt zich aan de Groenmarkt 167 en is open van donderdag t/m zaterdag van 12:00 – 18:00 uur

Boonstoppel wijnen

Boonstoppel wijnen
Foto: indebuurt Dordrecht

Boonstoppel Wijnen heeft een gezellige speciaalzaak in Dordt. Daarnaast hebben ze ook een website waar je online je wijnen kunt bestellen. Ze zijn geen internetgigant en kunnen daarom de onlineklanten op dezelfde manier behandelen als de klanten in de winkel. Heb je advies nodig voor de perfecte wijn als geschenk, bij jouw feestje of het avondeten? Dan ben je hier aan het juiste adres. Je hebt al een wijn vanaf €5,80.

Adres: De winkel van Boonstoppel Wijnen vind je aan de Ceramstraat 104

Rood, wit & rosé

rood wit rose
Foto: Onontdekt Dordt

Bij Rood, wit & rosé kan je zowel terecht om een wijn te kopen, maar ook om te proeven. Het proeven kan je doen in de wijnbar van Rood, wit & rose. Je kunt hier al voor € 4,99 terecht voor een fles wijn, deze zijn voornamelijk van eigen import vanuit Duitsland, Frankrijk of Italië.

In de wijnbar kan je genieten van het uitzicht op de oude wijnhaven onder het genot van een glas wijn. Je moet nog wel even een keuze maken uit de ong. 60 mogelijkheden.

Rood, wit & rosé bevindt zich op de Voorstraat 227 en is open van donderdag t/m zaterdag van 12:00 – 19:00

Grand Cru wijnen

Grand cru wijnen
Foto: Indebuurt Dordrecht

Grand Cru wijnen is voornamelijk gespecialiseerd in kwaliteitswijnen en zijn voornamelijk gericht op Franse, Spaanse en Italiaanse wijnen. Een goede wijn hoeft zeker niet duur te zijn want ook bij Grand Cru kan je vanaf 5 euro al terecht voor een fles wijn. Ook bij Grand Cru wijnen kan je een mooie keuze maken want hun assortiment bestaat uit ruim 2000 wijnsoorten.

Wist je dat Grand Cru wijnen ook regelmatig proeverijen heeft? De voorjaarsproeverij komt er aan, alleen is de datum helaas nog niet bekend. Hou jij het in de gaten?

Bij Grand Cru wijnen kunt u op werkdagen van 11:00 – 17:30 terecht en op zaterdag van 11:00 – 15:00 uur en is te vinden aan de Rijksstraatweg 24.

Wijngaard Bilderhof

Wijngaard Dordrecht
Foto: Onontdekt Dordt

Wist je dat we in Dordrecht sinds 2002 ook een wijngaard hebben? De wijngaard bestaat uit ongeveer 13400m2 met ongeveer 4300 druivenstokken. Van de druiven wordt zowel wit, rood als rosé gemaakt.

Wijngaard Bilderhof bevindt zich aan de Zuiderdijk 324. Helaas doen ze niet aan rondleidingen maar je kan de de wijn van Wijngaard Bilderhof kopen bij onder andere Wijnhuis nr. 167 of te bestellen via de website.

 

Dit artikel is in samenwerking met Indebuurt Dordrecht geschreven. Het originele artikel is terug te vinden op Indebuurt Dordrecht.