Wat is er leuker om met mooi weer heerlijk te picknicken in ons mooie Dordrecht? Heerlijk genieten van de rust, elkaar en de mooie omgeving. Wij gingen op zoek naar vijf leuke picknickplekken in Dordrecht.

Zuidpunt

Dit mooie plekje midden in de polder is de ideale plek voor een picknick. Na een mooie fietstocht, scootertocht of toch met de auto omdat het net te ver is, kan je in dit gebied heerlijk tot rust komen. Door heel de (nieuwe) polder zijn mooie picknickplaatsen aangelegd, waar je heerlijk kan uitrusten en genieten van de rust en de natuur. In zo’n drukke stad als Dordrecht helemaal tot jezelf komen in de polder, wie had dat kunnen denken. Neem dus vooral wat lekkers en een kleedje mee en geniet van al het moois om je heen.

Merwelanden

juul-merwelandenDe Biesbosch is het grootste zoetwatergebied van Europa.  Het is een rivierendelta, waar het getij nog vrij spel heeft. Nationaal Park De Biesbosch is een avontuurlijk en natuurgebied waar voor elke bezoeker veel te beleven is. Een heerlijk plek om langs de rivier zitten of te genieten van het moois wat de natuur te bieden heeft. Door de Biesbosch heen staan diverse picknickbankjes uitgestald, maar ook hebben zij diverse mooie weides en vooral ruimte om er heerlijk je kleedje uit te gooien en te genieten van de mooie omgeving en de rust. Combineer je picknick met een BBQ met vrienden en leuke spelletjes op het grasveld.

Succes gegarandeerd.

Wantijpark 

Dordrecht heeft vele mooie parken maar wij kozen toch het Wantijpark, een echt stadspark en ontworpen en aangelegd in 1937. Het monumentale hek aan de hoofdingang is ontworpen door de Dordtse glazenier Wim Korteweg. Vroeger diende dit terrein als oefenterrein voor de militairen die hier schietoefening hielden. De resten van deze oefenmuur zijn nog te zien. 

In 1953 liep dit park onder tijdens de watersnoodramp als gevolg van een dijkdoorbraak. Maar buiten dat is het park voorbeeldig hersteld. 

In 2011 werd het park heringericht wat er voor gezorgd heeft dat je op nog meer mooiere plekjes in dit park je kleedje kan uitgooien en optimaal kan genieten van lekkers en vooral de mooie omgeving. 

Maartensgat 

zakkendragershuisje

Onlangs nog vol in de steigers en het terrein van The Passion, nu liggen alle schepen weer terug in de haven en kun je er onder de voet van de grote kerk weer optimaal genieten van al het moois wat deze locatie te bieden heeft.

Let op: ze hebben hier geen weide maar je kan ook hier wel je kleedje op de stoep uitgooien of gewoon optimaal genieten op 1 van de bankjes die er staan.

De Elzen

In de Dordtse Biesbosch bij Dordrecht vind je De Elzen. 

Oorspronkelijk wordt het omschreven als speelbos. Hier kun je een hutten bouwen, in bomen klimmen en kliederen met water bij de pomp. Maar ook overvaren met een vlotje en verstoppertje spelen in de wilgentunnels. Springen over keien en stronken, spannende verhalen verzinnen in de vertelkring en nog veel meer. Dit speelbos is bestemd voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Leuker is nog om hier een picknick aan vast de plakken en heerlijk met elkaar te genieten van een complete dag vol plezier!

Tip

Mocht je wel willen picknicken maar helemaal geen zin hebben om zelf een picknickmand te verzorgen. Nobel’s brood bied een picknickmand vol lekker aan. De mand is voor twee personen en kosten 25 euro (exclusief borg.) Zo kun je lekker genieten van de omgeving en het lekkers uit de omgeving.

Dit artikel is in samenwerking met Indebuurt Dordrecht geschreven. Het originele artikel is terug te vinden op Indebuurt Dordrecht.