Het vorige artikel van ons ging over waar je toeristen heen kunt sturen als bijvoorbeeld het VVV kantoor dicht is. Maar je kunt natuurlijk ook heel leuk zelf de toeris in eigen stad uithangen! Wij vertellen je graag wat je kunt doen in onze prachtige stad.

VVV kantoor

Het grote toeristenkantoor is natuurlijk het VVV kantoor in Dordrecht. Deze is gevestigd aan de Spuihaven, een mooi nieuw kantoor vol leuke souvenirs, boekjes, plattegronden etc. Je kunt hier terecht voor entree bewijzen, workshops, wandelingen etc. Wist je ook dat je er bijvoorbeeld het 078 magazine kunt ophalen. Dé glossy van de Drechtsteden!

Winsa

Hier kun je terecht voor de typisch (NL) souvenirs. Wat denk je van typische sleutelhangers met klompen? Voor als je een kleinigheid zoekt voor bijvoorbeeld buitelandsw gasten of vrienden? Overigens is dit ook een tabakszaak, maar het ligt vol met Nederlandse accessoires.

Rondvaart de Dordtevaer

img_5462-e1564472052148-768x1024In ons vorige artikel vertelde we er ook al over. Rondvaart de Dortevaer, ook wel de fluisterboot genoemd. Deze boot laat je al het moois van Dordrecht zien vanaf het water. De fluisterboot maakt een mooie ronde door de grachten van Dordrecht om je een mooi beeld te geven van onze historische stad. Toch super leuk op een mooie zomerse dag?

Imbarcarizone barone

Ook met deze organisatie vaar jij in één van hun schitterende (Italiaanse) houten boten door de Dordtse haven. Je kunt hier niet alleen een mooie sightseeing doen maar zij bieden tal van arrangementen aan op één van hun mooie schepen. Wat dacht je van een rondvaart met vrienden en/of familie met borrelhapjes of een wijnproeverij?

Biesbosch centrum

Een absolute toeristen locatie is de Biesbosch. Buiten het feit dat je hier een strandje heb, kun je er ook terecht om een kano of bootje te huren. Je kunt hier tevens terecht voor een mooie wandelroute of puzzeltochten. Al met al een mooie locatie voor leuke activiteiten met het gezin of alleen.

Leuk feitje! Vanaf het centrum kun je de waterbus pakken die naar de Merwelanden vaart.

Kunstrondje Dordt

Het Kunstrondje Dordt is een wandeling langs galeries, kunst-, antiek- en curiosawinkels, antiquariaten en musea’s in Dordrecht. 

In het historische centrum van Dordrecht zijn op loopafstand van elkaar ongeveer zestig zaken en instellingen aangesloten bij de Dordtse Vereniging van Kunst- en Antiekhandelaren. Oude en moderne kunst, klassiek design, antiek, brocante, boeken en nog veel meer. “Het Kunstrondje Dordt” is een wandeling langs de winkels van deze leden.

De route is op de plattegrond en in de folder van Het Kunstrondje aangegeven. De folder is bij de deelnemende zaken en het VVV kantoor te verkrijgen.

Dit artikel is in samenwerking met Indebuurt Dordrecht geschreven. Het originele artikel is terug te vinden op Indebuurt Dordrecht.