Taarten, wie vind dat nou niet lekker? Dordrecht staat vol met mooie bakkerijen met ieder zijn heerlijke specialiteiten. Van een mierzoete tot aan hartige taart. Wij hebben op een rijtje gezet waar je heerlijke taarten en gebakjes kunt halen.

Sweets and cakes

Sweets and cakes is gevestigd op de Voorstraat. Je kunt hier terecht voor een heerlijke Italiaanse koffie of een echte traditionele Marokkaanse muntthee met self made gebak. Maar uiteraard kun je hier ook terecht voor taart. En wat voor taart! Zij maken schitterende creaties, zo goed als alles is mogelijk en voor iedere gelegenheid wat wils. Van fondant, chocolade ganache tot semi naked en nog veel meer andere taarten. Op dit moment is de bestsellers toch wel de red velvet en de carrot taart. Naast deze mooie en heerlijke taarten verkopen zij ook bubbel wafels, gevuld met ijs, slagroom, een toppunt en saus hmmm smullen dus!

Van der Sterre 

Juul koningsdagVan der Sterre banketbakkerij is al jarenlang een begrip in ons mooie Dordrecht. Het in 1891 opgerichte familiebedrijf gevestigd in de Vriesestraat zit al generaties lang in de familie. In 2007 namen Chris en Marijn de zaak over van Marijn haar ouders. Naast heerlijke taarten zijn zij vooral bekend om hun gebakjes die zij allemaal zelf handmatig bereiden achterin de bakkerij! Specialiteit van Van der Sterre is uiteraard de appelmarijn. Heb jij hem al eens geprobeerd?

Brokking

Wie heeft er niet van gehoord in Dordrecht? Een typisch Dordts gebak jawel Brokking of hoe velen het ook noemen ‘oh het hazelnootgebakje’. Al vele jaren een grote favoriet in Dordrecht! In 1898 is de banketbakkerij opgericht en is het nog steeds de dag een heuse luxe banketbakker specialist. Brokking is bekend geworden om het gebak en taart met hazelnoot, maar zij hebben natuurlijk veel meer keuze. Denk eens aan de Mokka taart of chocolade taart. Loopt het water je al in de mond?

Bakkerij Samen

Nog niet zo heel lang is bakkerij Samen gevestigd in ons mooie Dordrecht. Zo veel mogelijk werken zij zonder machines en gebruiken zij alleen natuurlijk grondstoffen. Broodverbeteraars en kleurstoffen vind je niet in hun producten. Zij hebben vele soorten taarten maar er zijn er toch wel twee die eruit springen dat zijn de worteltaart, een 85 jaar oud familie recept van oma en de cinnamon rolls een 50 jarig familierecept van moeder.

Coffeelicious

CoffeliciousCoffeelicious heeft naast hun heerlijke en uniek koffies ook smakelijke taarten die met name door moeder Joan gemaakt worden. Door hun enorme groei door het hele land en de toekomstplannen voor nog meer mooie koffietentjes door Nederland, komt er per half juli de eerste coffeelicious bakkerij in Dordrecht die de overheerlijke chocolade taarten tot aan red velvet taarten zullen uitleveren van Dordrecht tot Groningen. Wat is jouw favoriet bij Coffeelicious?

Christa’s cookies

Een bakkerij die ook absoluut niet mag ontbreken in dit lijstje is Christa’s Cookies. Dagelijks bereiden zij hier de meest verrukkelijke taarten en gebak. Van appeltaart tot de overheerlijke witte chocolade Cheesecake. Naast een ruim aanbod aan taarten hebben zij ook vele soorten lekkere gebakjes om mee te nemen of daar op te eten onder het genot van een kop koffie of thee.

Dit artikel is in samenwerking met Indebuurt Dordrecht geschreven. Het originele artikel is terug te vinden op Indebuurt Dordrecht.