Dordrecht is een mooie historische stad en steeds meer toeristen weten dit onontdekte pareltje te vinden. Maar jijzelf kan natuurlijk ook de toerist in eigen stad uithangen.

Wij vertellen jou waar je in het mooie Dordrecht kan overnachten in een heuse Bed & Breakfast (B&B). Uiteraard zijn het er heel veel en hebben wij een selectie gemaakt voor de voor ons meest bijzondere en mooie B&B’s in Dordrecht.

De Luthiers

de-luthiers-bb.jpg

Aan het randje van het Drierivierenpunt en het Groothoofd vind je de in 2017 best beoordeelde B&B van Nederland. Sinds 2010 in hier op de begane grond het atelier van vioolbouwer Lucienne van der Lans en haar echtgenoot Wout Bosma gevestigd, wat ook meteen de naam verklaart. Een Luthier is iemand die snaarinstrumenten maakt en repareert. Sinds 2011 is hier B&B de Luthier gevestigd.

Benieuwd naar de kosten?

Ze beschikken over 2 kamers en prijzen variëren tussen de €90,- à €95,- per nacht inclusief ontbijt. Naast logeren op een mooie locatie in hartje centrum bieden zij ook erg leuke arrangementen aan die echt de moeite waard zijn.

ZEN B&B

Aan de rand van het historische centrum vind je ZEN B&B. Een luxe B&B met de keuze uit een luxe suite met eigen ingang voorzien van een walk in douche, kingsize bed en een met schuifdeuren verbonden zitkamer óf een “Rooftopkamer” voorzien van kingsize bed, eigen badkamer met inloopdouche en een bijhorend dakterras uitkijkend over de stadstuinen. Beide kamers beschikken over WiFi en televisie.

Benieuwd naar de kosten?

Kosten variëren tussen de €90 & €110,- exclusief ontbijt. Tegen betaling à €10,- per nacht beschikken zij over een parkeerplaats op 80 meter afstand van de B&B.

Heer & Meester Bed & Breakfast

Heer en meester

Aan de voet van de Grote Kerk, aan de Pottenkade, vind je Heer & Meester Bed & Breakfast. Deze B&B is geschikt voor 2 tot 4 personen en elke kamer is voorzien van een eigen deur. De grote ramen zorgen voor veel licht en geven je een mooi uitzicht over de gracht. Je hebt de keuze uit de groene, oranje of blauwe kamer. Dit is afhankelijk van het aantal personen.

Benieuwd naar de kosten?

Een kamer kost gemiddeld €85,-. Ze vragen een toeslag van €30,- bij 3 personen en een toeslag van €60,- bij een boeking van 4 personen. Prijzen zijn inclusief ontbijt. Tegen betaling, à €5,- per nacht, beschikken zij over een parkeerplaats.

B&B à la Lon

B&B à la Lon bevindt zich in de Lombardstraat op de begane grond van een statige 18e eeuwse woning met karakteristieke glas-in-lood ramen, midden in het historisch centrum. De B&B heeft een eigen voordeur en is van alle gemakken voorzien. Een ideaal verblijf voor het verkennen van de oudste stad van Nederland.

Benieuwd naar de kosten?

Voor een tweepersoonskamer betaal je per nacht, inclusief ontbijt: €85. Voor één persoon: €80. Bij meer dan twee nachten betaal je €80 (2p.) en €75 (1p.)

B&B Appelsteiger

appelsteiger.jpg

B&B Appelsteiger is een in 2018 volledig gerestaureerd rijksmonument uit de 18e eeuw midden in het centrum van Dordrecht, voorzien van alle moderne gemakken, maar met behoud van monumentale details. De ruime kamers liggen aan de achterzijde van het pand met uitzicht op de Voorstraat/Wijnhaven, kijkend op de Wijnbrug.

Benieuwd naar de kosten?

Ze beschikken over 2 mooie kamers met prijzen variërend tussen de €85,- en €100,- inclusief ontbijt. Bij verblijf van twee of meer dagen kun je gebruik maken van een gratis beschikbare fiets.

B&B de Berkenhof/Koetshuis

bb-de-berkenhof-koetshuis.jpg

Aan de zuidrand van Dordrecht, midden in de polder, aan een eeuwenoude dijk, staat de prachtige boerderij de Berkenhof. Waar in een apart gebouw B&B het Koetshuis gevestigd is. B&B het Koetshuis beschikt over 3 tweepersoons appartementen met eigen badkamer. De keuken is gezamenlijk, je kunt gratis parkeren en er is gratis WiFi.

Benieuwd naar de kosten?

Prijzen variëren tussen de €40 en €50 inclusief ontbijt, beddengoed en handdoeken. Ze beschikken ook over een heuse vakantiewoning.

B&B Het Wijnhuis

B&B Het Wijnhuis is net even iets anders dan de rest van de B&B selecties. Zij zijn namelijk geen Bed & Breakfast, maar noemen zichzelf een Bed & Borrel. De B&B bevindt zich in een monumentaal herenhuis en zit in een van de belangrijkste straten van Dordrecht, namelijk de Wijnstraat. Als je via hun eigen website boekt, krijg je een koelkast gevuld met extra drankjes en staan er verschillende lekkernijen voor je klaar. Het is van alle gemakken voorzien. Op een heerlijke zomeravond kun je de openslaande deuren openen en genieten op het terras van een heerlijke wijn.

Benieuwd naar de kosten?

De prijs ligt ongeveer rond de €89,- voor een nacht en is te boeken tot een maximum van 4 personen. De koelkast is gevuld met drankjes, maar helaas is er geen ontbijt beschikbaar. Uiteraard kun je in Dordrecht op genoeg leuke plekken een heerlijk ontbijt scoren!

Dit artikel is in samenwerking met Indebuurt Dordrecht geschreven. Het originele artikel is terug te vinden op Indebuurt Dordrecht.