Lunchen, heerlijk om even geen brood van huis mee te nemen en vanuit je werk een broodje te halen of na het shoppen ergens neer te strijken voor een pitstop. Wij hebben op een rijtje gezet waar jij een lunch kan scoren onder de €5,-. Let op, exclusief drankjes!

Smooth

Smooth

Bij Smooth kun je ook lunchen onder de 5 euro. Ben je een liefhebber van een warme lunch dan hebben ze Fluffy pancakes voor 5 euro. Ga je liever voor een zachte dan kun je kiezen voor Yoghort met granola. Ze hebben sinds kort ook een terras, dus mocht het mooi weer zijn kun je er ook heerlijk buiten van genieten!

Broodcafé Jaap

image5

In Broodcafe Jaap staat bakker Jaap dagelijks zelf zijn brood te bakken in de bakkerij. Bij mooi weer kun je er heerlijk op het terras of in de tuin zitten, maar ook binnen zit je heerlijk aan het raam waar je gezellig mensen kunt kijken. Zo eet je je boterhammen zo als thuis al voor €2,25 ,maar ook biedt Jaap zijn tosti’s al aan vanaf €3,25. Toch trek in een lekkere Sandwich? Dat kan al vanaf €4,25 je eet dan de Nina’s Sandwich. Genoeg keuze dus!

 

Visser’simage2

Visser’s poffertjessalon zit al vanaf 1932 gevestigd aan de Groenmarkt 9. Het is dus al ruim 85 jaar gevestigd door in Dordrecht en het recept voor de poffertjes is nog steeds authentiek. Lekkere trek? Ga dan vooral eens langs bij Visser’s voor een heerlijk portie poffertjes. Je scoort hier al een portie poffertjes voor €4,50 maar ook een broodje bal of een tosti heb je hier al onder de €5,-.

Nobel’s brood

Nobels brood

Bij Nobels brood staan Sander en Willemijn dagelijks hun brood en alle andere lekkernijen klaar te maken. Je kunt er buiten voor het raam zitten als de zon schijnt, maar mocht het iets frisser zijn dan kun je ook heerlijk in hun achterzaal in de bakker zitten. Ze hebben er een hele grote tafel, maar ook kleine tafels voor kleiner gezelschap. In de winter staat lekker de kachel aan dus aan kou geen gebrek. Bij Nobels brood kun je de gehele dag het Franse ontbijt bestellen voor €4,95. Het bestaat uit een roomboter croissant, snee volkoren zuurdesembrood, een warme drank naar keuze, sinaasappelsap, iets wat gezouten boeren roomboter en verschillende jammetjes, honing, zeemansboter en chocoladepasta uit de buurt.

Boer’n bontje

In dit gezellige knusse zaakje aan de Tolburgstraat scoor je ook al een heerlijke lunch onder de €5,-. Zo bieden zij hun heerlijke Turkse tosti’s aan voor €3,50 maar ook eet je hier al een Pide (Turks brood) met kippendijen in een melange van kruiden al vanaf €4.75. Smullen geblazen dus!

De Witte Haenimage4

Op dit super leuke plekje lunch je al een heerlijke dagsoep voor €5,-. Zij zijn onderdeel van Philadelphia zorg wat inhoudt dat het zomaar zou kunnen dat je wordt bediend of jouw lunch wordt bereid door mensen met een beperking. Zij genieten altijd vol van hun werk! Zij hebben tevens ook een mooie stadstuin waar je in de zon kunt genieten!

Bluebirds in the backyard

Vintage shoppen, genieten van live muziek en in die sfeer genieten van een Lunch? Dat kan allemaal bij Bluebirds in the Backyard. Momenteel nog gevestigd aan de Voorstraat maar op termijn verhuizen zij naar een prachtig pand aan de Wijnstraat. Hier nuttig je al een (kinder) tosti mozzarella voor €3,50.

Dit artikel is in samenwerking met Indebuurt Dordrecht geschreven. Het originele artikel is terug te vinden op Indebuurt Dordrecht.