De herfstvakantie staat voor de deur en dat betekent dat de kinderen van 19 tot en met 27 oktober vrij zijn. Wil je niet dat ze hele dagen binnen zitten? Wij geven je graag wat tips!

Huis van Gijn Juul 1Museum Huis van Gijn

Heerlijk struinen door het mooie Huis van Gijn. Een huis vol geschiedenis en een zolder vol (ouderwets) speelgoed, waar de kinderen zelfs mee mogen spelen met het speelgoed van vroeger.

Tip: op woensdag 23 oktober kun je tussen 14-16 uur iets moois maken aan de knutseltafel voor thuis. €2,50 om deel te nemen (excl. entree volwassenen) aanmelden doe je aan de balie. 

Speeltuin Oosterkwartier

Op woensdag 16 oktober vindt in speeltuin de Oosterkwartier een heus herfst-feestje plaats! Van 13:00 tot 17:00 uur kun je hier terecht voor leuke knutsel en kookactiviteiten. Tijdens dit herfstweer is de toegang tot de speeltuin gratis, meedoen met de activiteiten kosten voor leden €1,- en €1,50 voor niet leden.

juul-bibliotheekBibliotheek AanZet

Zelf een website of een app bouwen? Dit kan op zaterdag 19 oktober bij CoderDojo in Stadsbibliotheek AanZet. Vanaf 13:30 tot 15:00 uur kunnen jongeren van 7 tot 17 jaar terecht die graag met computers werken. In plaats van spelletjes spelen, mogen ze nu zelf bouwen.

Entree is gratis, schrijf je van te voren wel even in.

Scharrelkids in de moestuin – Herfstigst feest

Op woensdag 23 oktober 2019 van 14:00 tot 16:00 uur staan de medewerkers van het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) klaar om aan de slag te gaan in de moestuin. Jongens en meisjes van 7 tot en met 12 jaar zijn welkom om mee te doen!

Ze leren er hoe groente- en fruitsoorten groeien en wat (welke verzorging) de planten daarvoor nodig hebben. Wanneer er wat te ‘oogsten’ valt dan maken ze iets te eten met de vers geplukte groenten of fruit stukken! Het seizoen wordt woensdag 23 oktober met een Herfstoogstfeest afgesloten. Aanmelden is niet nodig.

juul-biosKinepolis en The Movies

Laat het weer het niet toe om lekker buiten te zijn? Ga dan gezellig naar de bioscoop. Deze herfstvakantie draaien er weer tal van leuke en mooie films voor kinderen. Lekker een middagje weg zwijmelen met een bak popcorn. Smullen geblazen! 

francis lunch and baked goods

Ontbijten 

Ga heerlijk met je kids buiten de deur ontbijten. Gezellig samen zijn en genieten van verse croissants, heerlijke koffie voor papa en/of mama en allerlei lekkers van de bakker. Dit kan o.a. bij bakkerij van der Sterre, broodcafe Jaap, Villa augustus, Coffeelicious maar ook bij Nobels brood wist je dan Nobels brood op maandag om 10:00 uur een heus voorleeseierkoek uurtje heeft? Hier leest de buurvrouw de allerleukste verhalen voor.

onderwijsmuseumOnderwijsmuseum

Van zaterdag 19 oktober tot en met zondag 27 oktober kun je dagelijks van 11:00 tot 14:30 uur een workshop volgen voor het bouwen van je eigen verf slinger. Lekker kliederen en bezig zijn met kleuren in het onderwijsmuseum. Ga je een eigen verfslinger bouwen of ben je wel nieuwsgierig naar de bestaande mega verfslinger van het onderwijsmuseum zelf? De toegang is voor de workshop is gratis als je een entreebewijs voor het onderwijsmuseum koopt.

Sportboulevard Optisport

Doe jij mee met de Zwem4daagse van maandag 21 oktober tot en met vrijdag 25 oktober. Je kunt zwemmen van 7:00 tot 8:30, 12:00 tot 13:00 of 18:00 tot 19:00 in het wedstrijdbad. Je kunt deze dagen 4 keer komen zwemmen en de keuze maken uit de afstanden 250, 500 of 1000 meter per keer. De kosten hiervoor zijn 4 euro voor zwemleskinderen, kinderen tot 12 jaar 5 euro en 10 euro voor volwassenen. Inschrijven kan via de receptie of www.zwem4daagse.nl 

Liever iets anders? Misschien hou je wel van stormbanen, mega grote springkussens, voetbal of ga je liever knutselen. Dan kun je op dinsdag 22 oktober tot en met vrijdag 25 oktober van 10:00 tot 16:30 uur naar Crazy Spring Paradijs. Iedereen is welkom ongeacht hoe jong of oud je bent. De kosten hiervoor zijn 6 euro, ouders en/of begeleiders zijn gratis. Reserveren is mogelijk om teleurstellingen te voorkomen.

Dit artikel is in samenwerking met Indebuurt Dordrecht geschreven. Het originele artikel is terug te vinden op Indebuurt Dordrecht.