Zin om er op uit te gaan deze meivakantie, maar ben je inspiratieloos? Wij hebben wat leuke tips voor een leuk dagje of middagje uit. Wie wordt daar nou niet vrolijk van?

Huis van Gijn – Speelgoedmuseum

Kinderen worden steeds meer grootgebracht met telefoons, tablets, televisie etc. Filmpjes op je telefoon kijken is (helaas) niet meer weg te denken. Wij gingen naar het Huis van Gijn/speelgoedmuseum om te kijken waar de kinderen vroeger mee speelden.

Op donderdag 2 mei is er een theaterworkshop van 14:00 tot 15:00 uur. De kosten hiervoor zijn €2,50 en voor de leeftijd van 4 tot 8 jaar.

Stadsboerderij Weizigt Juul Weizigt

Welk seizoen het ook is, niets is leuker dan knuffelen met dieren. Dit kan voor jong en oud in Stadsboerderij Weizigt. Een kinderboerderij met vele dieren die je mag voeren en mag knuffelen. Let alleen even op de tijden wanneer je de dieren mag knuffelen.

Ben je uitgevoerd en geknuffeld, vergeet dan niet naar de naastgelegen speeltuin te lopen, zodat de kids nog even kunnen uitrazen.

De Merwelanden (ook wel de Kikvorsch of Otter)

juul-merwelanden

Lekker met de auto of fiets naar de Merwelanden en bussen gaan er ook naar toe. De Merwelanden is een ideale plek om de kinderen te laten razen, maar ook je hond mag gezellig mee. Honden mogen er op bepaalde plekken lekker los lopen. Dit staat aangegeven. Naast heerlijk genieten van de natuur kunnen de kinderen, maar uiteraard ook de familie, terecht bij Biesboschcentrum Dordrecht voor rondvaarten, vaar- en wandelexcursies, dagtochten en kinderactiviteiten. Buiten bovengenoemde activiteiten zijn er ook tentoonstellingen, is er een groenwinkel en een gezellig leeshoekje waar je informatie kan opzoeken maar ook een spelletje kan doen.

De leukste activiteit in de Merwelanden, volgens Juul, is toch wel de kinderbevertocht. Op zoek naar knaagsporen, een beverburcht of glijsporen in de modder. Wil je de echte bevertocht doen met een gids inclusief presentje voor de kids, dan betaal je tussen de €11,00 tot €14,00.

Moe van al het fietsen en wandelen? Vergeet dan niet bij te komen met een lekker hapje, drankje of snack bij restaurant de Merwelanden. Kinderen kunnen zich hier nog lekker uitleven in de naastgelegen speeltuin.

Park Merwestein

Wist je dat Dordrecht ook beschikt over herten? Deze staan in park Merwestein, in hartje Centrum. Een mooi park, waar het voor kinderen heerlijk vertoeven is. Naast herten zijn er ook ganzen en vele eenden. Deze zijn inmiddels zo gewend aan mensen en kinderen, dat ze bijna uit je hand komen eten.

Sinds kort staat er een voederpaal. Voor €0,20 cent kun je hier een zakje/bakje voer krijgen die gezonder is dan al het brood. Tip: neem zelf een bakje of zakje mee om het in op te vangen. Hebben de dieren hun maagje vol, vergeet dan niet om met de kids de speeltuin in te gaan, zodat ze daar nog even kunnen uitrazen.

Stadsbibliotheek AanZet

juul-bibliotheek

Boeken lezen, welk kind is er niet dol op? Stadsbibliotheek AanZet is een mooie bibliotheek met de bovenverdieping vol kinderboeken en hoekjes waar je heerlijk kunt lezen. Wist je dat je tot je 18e een gratis abonnement kan aanschaffen?

Het hele jaar zijn er in de bibliotheek diverse activiteiten te doen voor jong en oud. En sinds kort hebben ze een nieuw restaurant waar je wat kunt drinken en/of eten.

In bibliotheek AanZet Crabbehof is er 3 mei een kinderbios van 14:00 tot 15:45 uur.

Waar is het feestje? In de Stadsbibliotheek natuurlijk! Van 1 t/m 8 mei vieren zij hun 120e verjaardag én dat de bieb is vernieuwd. Houd de sociale media van de Stadsbibliotheek in de gaten en ontdek meer over het feestprogramma.

Kinepolis bioscoop

juul-bios

Lekker een middagje warm binnen met een snack, omdat het weer net eventjes iets minder is vandaag? Ga dan naar de bioscoop. Een mooie bioscoop in het centrum van Dordrecht. Zeker in de meivakantie draaien er weer leuke films voor jong en oud.

Onderwijsmuseum

onderwijsmuseum

Rondom de meivakantie kunnen kinderen zich in het Onderwijsmuseum van hun artistieke kant laten zien. Net als beroemde botanische kunstschilders gaan ze buiten aan de slag met penseel en verf, tijdens de workshop planten en bloemen schilderen. Bij slecht weer schilderen ze binnen.

Start elke dag in de vakantie om 11.30 – 12.30 uur of  13.00 – 14.00 uur, behalve Koningsdag. Extra workshops: woensdag 24 april en woensdag 8 mei om 14.00 uur. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Max. 15 kinderen per keer. Deelname is gratis op vertoon van je museumkaartje. Alle benodigde materialen zijn aanwezig.

Koningsdag

Juul koningsdag

27 april is het Koningsdag en ook dan is er in Dordrecht weer een hele hoop te doen voor de kinderen. Zo is er een vrijmarkt voor kinderen tot 12 jaar in de Kloostertuin van 7:00 tot 17:00 uur.

Om 10.30 uur kun je je opstellen voor de optocht in de Baron van Boetzelaerlaan met hierin de versierde fietsen, praalwagens, oldtimers, waard en wagens en muzikale ondersteuning die om 11 uur vertrekt.

Bij Sporting Delta in Dubbeldam vind om 12:00 uur de kinderspelen plaats. Daarnaast is er een vrijmarkt.

Bij Speeltuin Victorie kan je terecht voor het pretfestival met diverse spelletjes, een grabbelton, een loterij voor volwassenen en poffertjes. Later om 21.00 uur is er een lampionnenoptocht. Meer informatie over het programma vind je  hier en hier.

Dit artikel is in samenwerking met Indebuurt Dordrecht geschreven. Het originele artikel is terug te vinden op Indebuurt Dordrecht.