Straat van deze maand is Beverwijcksplein. Het plein staat bekend om zijn prachtige fontein. Vandaag de dag is het een mooi plantsoen maar vroeger was dit wel anders.

Wist je bijvoorbeeld dat het plein vroeger gebruikt werd als oefenterrein voor de militairen? Later werd er rondom de weide gebouwd en begon Dordrecht steeds meer op een stadscentrum te lijken.

In 1877 stond er op de plek van Het Stadswiel een groot stadsziekenhuis. In 1880 (3 jaar later) was er nog ruimte over voor een Gymnasium en kreeg het Johan de Witt-gymnasium een plek. In 1988 is het gebouw gesloopt na veel protesten.

Het Beverwijcksplein was altijd erg levendig. In de jaren 60 was er het begin- en eindpunt van de bus en werd er op dit plein kermis gehouden. Ook de verfwinkel van Van Rees is nog steeds een begrip op dit plein.
Ook wordt er wel eens naast de fontein Jeu de Boules gespeeld, waren er nog wel eens Swan Markets en anders kleine, maar vooral leuke activiteiten. Heb je zelf wel eens op 1 van de 7 bankjes om de fontein heen gezeten en even je gedachten laten gaan naar de leuke en kleine parkjes in Frankrijk? Zo ben je toch nog even in het buitenland in deze tijden!

Als Corona onder controle is hopen wij dat er snel weer leuke activiteiten/evenementen plaats vinden op het leuke Beverwijcksplein!