Het is weer zo ver, vakantie! Wij zetten graag op een rijtje wat je deze vakantie kan gaan doen met de kids.

Carnaval

Zaterdag trappen we af met een heus feestje in de stad, carnaval. Voor jong en oud is er wat te beleven in de stad. Naast de optocht, vonden er op het scheffersplein diverse activiteiten en optredens plaats voor jong en oud.

Crazy Spring Paradijs

Van  25 t/m 28 februari kan je terecht op de Sportboulevard tijdens het crazy spring paradijs. Een dag klimmen, klauteren en springen op tiental- len lucht- en springkussens!

Er zijn springkussens, stormbanen, voetbalattracties, XL Games, en nog veel meer speel obstakels. Hebben de kinderen even genoeg gesprongen, dan kunnen ze bijtanken bij de knutselhoek, Lego en kinderbar. Succes gegarandeerd!

Eropuit in de Biesbosch 

Tijdens de schoolvakanties organiseert Biesbosch- centrum Dordrecht speciale kinderactiviteiten, die door Biesboschgidsen worden begeleid. Zoals een ruige Biesbosch survival (vanaf 10 jaar), braakballen pluizen (vanaf 8 jaar) en nog veel meer toffe activiteiten.

Ga er dus lekker op uit in de Biesbosch!

GeoLab in het onderwijssysteem 

Kom naar het GeoLab in het Onderwijsmuseum. Zes verschillende uitdagingen staan op je te wachten! Maak een fossiel, een vulkaanuitbarsting, nou bruggen, maak een kompas of windmolens en … hoe realistisch is een atlas? Ontdek het allemaal tijdens het GeoLab

Sterren kijken

Kom sterren kijken op de sterrenkijkdagen op 28, 29 februari en 1 maart. Tijdens de sterrenkijkdagen draait het om sterren kijken en ontdek en beleef je de sterrenhemel boven Nederland.

Wat is er te zien op de Nationale Sterrenkijkavonden op 28 en 29 februari? Venus is te zien, evenals de maan. Door een telescoop is Venus  te zien als een ‘halve Venus’ en lijkt dus veel op de vorm van de halve Maan.

Zaterdagavond 29 februari bedekt de Maan een ster. Voordat dit gebeurd staat de ster naast de donkere rand van de maan en je kunt goed zien dat de maan steeds dichterbij komt. Op zondag, bij goed weer kun je misschien de zon door onze telescoop zien. 

Geopend op vrijdag 28 februari van 19.00 tot 22.00 uur. Zaterdag 29 februari van 13.00 tot 22.00 uur. Zondag 1 maart van 13.00 tot 18.00 uur. Reserveren is niet nodig.

Kunstmin

Voor de allerkleinsten komt dinsdag 25 februari Brandweerman Sam naar Kunstmin. Het beloofd een theater belevenis voor jong en oud te worden!

Kinderen vanaf 2 jaar zijn welkom. Kaartjes zijn te koop via https://www.kunstmin.nl/programma/brandweerman-sam-live/

Op woensdag 26 februari komt Theater Terra met de show van Peter Pan naar Kunstmin. De  is vanaf 6 jaar en kaartjes kunnen gekocht worden via https://www.kunstmin.nl/programma/theater-terra-peter-pan/

Je kunt de vakantie ook op zondag nog heerlijk afsluiten met een theatershow met Het Kleine Theater die een theatervoorstelling doen van het zigeunermeisje, huilend op een steen. Dit is een voorstelling vanaf 2 jaar en zit vol met oud-Hollandse liedjes!