De ondernemers worden met het COVID-19 aardig op de proef gesteld om het hoofd boven water te houden. Het advies thuiswerken als het kan, kinderen niet naar school en/of de opvang, publieke locaties die de deuren moeten sluiten en van de zorg wordt onwijs veel gevraagd!! Maar de lokale ondernemers van Dordrecht zullen de lokale ondernemers niet zijn zonder hun creatieve brein. Daarom gingen een hoop lokale ondernemers met zeer creatieve oplossingen aan de slag die wij heel graag met jullie delen!

Uitgestelde koffies 

Gelukkig is brood bij Nobels nog te verkrijgen in de winkel en is alles van de kaart to go te bestellen. Helaas moesten zij hun geliefde restaurant wel sluiten. Nobels zou Nobels niet zijn als zij ook anderen graag helpen, daarom doen zij aan “uitgestelde” koffies voor de artsen, verpleegkundige en leraren. Het gekochte aantal gaat met de dag omhoog! Ze hebben zelfs plannen om bij het Albert Schweitzer Ziekenhuis te gaan staan met hun koffie eend om de uitgestelde koffies naar hun toe te brengen!

Doneren kan via hun website hier.

(Op de fiets) bezorgen

Als je niet naar de winkel kunt dan blijven wij toch Hollanders onder elkaar en pakken we snel de fiets! Zo dachten ook enkele lokale ondernemers in Dordrecht. Juffrouw Pollewop gaat op woensdag en vrijdag op de fiets bezorgen door heel Dordrecht en ook Kind Zo Blij pakt de fiets om alle pakketjes bij je aan de voordeur te brengen! Zo kun je toch nog het leuke speelgoed en de leuke kleding shoppen die je deze dagen in huis wilt hebben.

Mocht je een leuk, Dordts cadeau nodig, een leuk kaartje willen sturen of liever een mooie poster hebben maar liever niet naar de winkel willen gaan? ‘ HALLO DORDRECHT ‘ levert jouw bestelling gratis af in de Drechtsteden bij een bestelling vanaf €10

Op bestelling of afhalen

Bij Broodcafe Jaap en Koning Koffie gaan ze persoonlijk voor jou aan de slag! Zij maken al het lekker wat jij wilt hebben, speciaal voor jou op bestelling. Je kunt het dan vervolgens op bestelling bij hun afhalen. 

Coffeelicious is inmiddels al bij plan C dus wie weet volgen er nog wel meer plannen van hun! Bij plan C gaan ze nu de bakery openen voor al het lekkers wat je van hen wilt hebben! Van scones, taart tot aan sandwiches alles is mogelijk in de Coffeelicious Bakery.

Christa Cookies gaat ook lekker aan de slag voor al hun lekkers. Woensdag en donderdag kun je op afspraak je bestelling afhalen. Op vrijdag en zaterdag doen zij alleen de verkoop via de toonbank. En… wie het eerst komt, wie het eerst maalt voor al het lekkers.

Restaurants

Helaas moesten alle restaurants in Nederland sluiten, zo ook in Dordrecht. Onze Dordtse horeca ondernemers zijn ook hier weer heel creatief.

Dit lijstje zal ongetwijfeld uitgebreid moeten gaan worden in deze dagen, maar voor nu is onderstaande mogelijk: 

Osteria Luca maakte gisteren al van al het pizzadeeg wat ze nog hadden broodjes. Je mocht geven wat je er voor over had. Zo werd het pizzadeeg niet onnodig weggegooid, maakte ze andere blij met een broodje en kwam er ook nog een beetje geld in het laatje.

De allerlekkerste Napolitaanse pizza, versgebakken brood, zalige tiramisu en je noodvoorraad pasta: je kan het allemaal bij Osteria Luca bestellen. Thuisbezorgd in de postcodes 3311 en 3312 van woensdag t/m zondag tussen 16:00 en 20:30 uur.

Olympiada griek komt het eten bij je thuis bezorgen. Bestel tussen 15:00 en 18:00 uur en je krijgt je eten uiterlijk 19:30 bij je voordeur geleverd. Toch nog heerlijk genieten van het lekkere eten, maar dan thuis.

Finn’s gaat hun eten ook lekker to go aanbieden! Ze hebben 6 gerechten beschikbaar die je tussen 16:30 en 19:30 kunt afhalen. Indien afhalen helaas niet lukt, kun je het vanaf 20 euro thuis laten bezorgen.

La Bohème is druk bezig om alles voor elkaar te krijgen en je donderdag t/m zondag hun lekkere maaltijden thuis te laten nuttigen.

Broodbar boer’n bontje laat jou ook genieten van hun lekkers! Bestel voor 16:00 uur en het wordt tussen 16:00 en 18:00 bij je bezorgd.

Brut & de Crimp heeft voor jullie een heerlijk afhaalmenu samengesteld. Dus heerlijk blijven wijnen met lekkere borrelplank? Bestelling plaatsen tussen 12:00 en 18:00 uur is laten bezorgen tussen 16:00 en 20:00 uur of haal het op tussen 16:00 en 21:00 uur met 10% korting !

Francis (to go) is ook erg creatief en heeft ook speciaal een to go menu samengesteld ook hier gelden wat regels; bestellen van woe t/m zo voor 12:00 uur en ophalen tussen 16:00 en 19:00 uur .

Visser’s Poffertjes gaan ze Juul’s daghap serveren. Iedere ‪woensdag t/m zondag‬ tussen 16:00 en 20:00 uur eet je een ovenheerlijke, vers bereide ovenmaaltijd gemaakt door Juliette. Gevarieerd, nog even in de oven schuiven en smullen maar en en dat voor maar €8,50!  Het menu voor deze week:

Woensdag: Hutspot met een gehaktbal van visser en jus
Donderdag: Kip in ’t bakkie met chorizo, boontjes, krieltjes en wittewijn- roomsaus
Vrijdag: Rijkgevulde groentelasagne
Zaterdag: Pompoen- currysoep met tauge en versgebakken brood
Zondag: Licht pittige rendang met rijst en zoetzure komkommer

Cadeaubon 

Het is natuurlijk ook mogelijk om alle ondernemers nu te steunen door het kopen van een cadeaubon. Je koopt dan een cadeaubon, geeft het cadeau aan iemand die er blij van wordt om het vervolgens in betere tijden uit te geven. Zo steun je elkaar toch allemaal in deze tijd!