De herfstvakantie is weer begoonen. Dat betekend de kinderen lekker thuis en leuke dingen doen met elkaar.
Wij geven je hieronder graag wat leuke tips to do voor jong en oud!

Herfststukje maken

In het Huis van Gijn kun je deze herfstvakantie van 21 tot 23 oktober tussen 14:00 – 15:00 uur een herfststukje maken in de bovenkamer. Voor €3,- (excl. museumentree t/m 18 gratis) maken de kinderen tussen 7 – 12 jaar oud de leukste herfststukjes van klei tot mos, besjes, bladeren en nog veel meer.

Elfjes zoeken in het Elzenbos

Wist je dat er in het Elzenbos nog meer elfjes zijn komen wonen? Heb jij de nieuwe huisjes al ontdekt? Trek je kaplaarzen aan zodat je daarna lekker in het vernieuwde speelbos kan gaan spelen.

De grote Dordtse vossenjacht

Zaterdag 23 oktober kun je tussen 10:00 -16:00 uur op jacht naar vossen! Haal je kaart op in de Stadsbibliotheek Dordrecht en loop vanaf daar alle locaties langs. Scan met de telefoon van je papa of mama of die van jezelf de QR-codes en puzzel het gedicht in elkaar om op deze manier de vos te vinden. SPANNEND!

Heb je de vos gevonden? Draag dan je gedicht voor bij het startpunt (Stadsbibliotheek) en ontvang een heuse vos souvenir.

CoderDojo

Weet jouw zoon of dochter alles van de digitale wereld of wil hij of zij nog meer leren over apps? Kom dan naar de CoderDojo workshop op zaterdag 23 oktober tussen 13.30 -15:00 of op woensdag 27 oktober van 14:00 – 15:00 uur bij Bibliotheek Aanzet in Dordrecht.
Kinderen van 7 – 17 jaar kunnen zich hier gratis voor aanmelden.

CoderDojo Dordrecht | Leren programmeren in de bieb!

Groente en fruit

Je moet er even een stukje voor met de auto maar dan heb je wel een onwijs leuke middag. Je kan namelijk bij Beleef het & eet het in Strijen, zelf je eten oogsten.

Trek een lekkere dikke trui aan, wat kaplaarzen en neem een schepje mee, zodat jij de lekkerste groente uit de grond kan halen. Even bijkomen, dat kan! Ze hebben namelijk een gezellige keet waar je een heerlijke friet en een limo kunt halen.

Over ons

LETTERLAB

Kom jij naar het spiksplinternieuwe LETTERLAB in het onderwijsmuseum? Iedere dag van de herfstvakantie hebben ze ontzettend leuke activiteiten te beleven. Alle activiteiten zijn gratis op vertoon van je toegangsbewijs en je hoeft je nergens voor aan te melden. Handig toch?