Celina is maandag 12 november jl. o.a. met Vinoloog Lieske Vos naar Herberg Kop van ’t land geweest. Zij vertelt graag haar beleving.
Kop van ’t land is een vegetarisch restaurant. Chefkok Gijs kookt zonder vis en vlees en werkt in de keuken met verse en biologische producten. Het streven bij Kop van ’t land is om zo min mogelijk weg te gooien. Daarom wordt alles van het product zorgvuldig gebruikt en vind je alles terug op je bord.
Kop van ’t land werkt niet met een standaard menu, maar altijd met een verrassingsmenu met seizoensgebonden producten. Op maandagen serveren zij een proeverijmenu voor € 50,- per persoon. Een verrassing uit de keuken bestaande uit 10 kleine gerechten.
Celina heeft de volgende gerechten gegeten met de volgende omschrijving.
Snijbooncracker met kastanjechampignon en crème van bunkerkaas.
Krokante aardappel , dragon en rettich.
Poffertje van pastinaak gevuld met shiitake, zz van shii-take en sjalot mayo.
Kastanjelever, kweepeerstroop, geconfijte kweepeer.
Brioche
Brood , boter met gebrande tomaat en venkelzaad, olie met tuinkruiden, zilt zout.
Aardpeer tartaar, crème van ei, mayo gezouten citrus, aardpeer
krokant, bleekselderij, zoute vinger, limoen en granny smith appel, zwarte munt, o.i. kers.
Geblakerde Prei, zure spitskool, poeder van prei en venkel, gerookte wei saus met peterselieolie, parelgort, koolrabi en vlierkappers, winterpostelein.
Knolselderij, bloemkool, gedroogde koningszwam, Dordtlook, verse hazelnoot, dressing van eekhoorntjesbrood en Dordtlook olie, schuim van knolselderij, eekhoorntjesbroodpoeder.
No-waste bouillon, schorseneer, oesterzwam, crosnes, champignon.
Dry Aged Rode biet, saus van rode wijn, rode biet, rozenbottel,
gekookte en rauwe rode biet, rode ui, aardappelcrème, kriel, broccolibloem.
Als geen liefhebber van rode biet was ik zeer verrast door de smaaksensatie.
Oudwijker Fiore, kweeappel, karnemelkse koek, ricotta met duindoorn, broeivet en citroenafrikaan.
Aardpeerroomijs, crème van kervelwortel, moutcrumble, gecarameliseerde appel. Kervelwortelkrokant, eekhoorntjesbroodmerengue, gel van cederappel.
Als Celina mag kiezen voor zoet of kaas dan kiest ze vaak voor kaas.
5 verschillende soorten kaas met verschillende smaak makers.
We hebben de avond afgesloten met een cappuccino geserveerd met pompoencake van citrus gel en een boterkoek voorzien van een topping gekarameliseerde wei.
Vinoloog Lieske omschreef de avond als “Niet onverwacht en ook niet onbemind”
Celina was aangenaam verrast door Kop van ’t Land. De locatie, indeling van het restaurant en de mooie gerechten zorgde voor een verrassende beleving. Het is zeker de moeite waard om te gaan eten bij Kop van ’t Land.
En wat was het lekker!
Zeker een aanrader!