Een tijdje geleden spraken wij met Sophie van Droogbloemenwinkel bij Francis lunch & baked goods. We waren erg nieuwsgierig naar haar verhaal achter droogbloemenwinkel en spraken daarom met haar af.

Sophie is een bezig bijtje en barst van de creativiteit! Sophie heeft de opleiding tot voedingscoach gedaan, werkte onlangs bij een makelaars kantoor, maar is deze zomer toch de zorg in gedoken om de opleiding tot verpleegkundige te doen. Begin van dit jaar, door een wandeling met haar ouders, ontstond het idee om bloemen te gaan drogen en zo is Sophie aan haar droogbloemenwinkel begonnen. Sophie vertelde vol enthousiasme hoe ze met haar ouders tot dit idee is gekomen. Super leuk om te horen!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_8558-768x1024.jpg

Sophie maakt droogbloemen en stopt ze in prachtige, vaak door een vriend gemaakte lijstjes. Het is een proces van zo’n 3 tot 4 weken en afhankelijk van de bloemen of ze op dat moment ook bloeien. Ze heeft daarom ook niet echt een voorraad, omdat ze alle droogbloemenlijstjes voor iedereen persoonlijk wil samenstellen. Zo kun je je wens uitspreken om bepaalde bloemen in het lijstje mee te nemen, omdat je er misschien wel een speciale betekenis bij hebt. Zo deed Sophie dat ook bij het lijstje van Celina. Celina sprak haar wens uit met betrekking tot bloemen, koos voor een houten lijstje omdat het paste bij de rest van het kamertje van haar dochter Noor en zo ontstond er deze prachtige creatie.

Je kunt uit verschillende lijsten kiezen: houten lijsten, vintage lijsten waarbij haar vriend zorgt voor een tweede glasplaat, stalen lijsten in goud en zwart en ze maakt ook stolpen naar wens. Als uitbreiding op de toekomst zou ze heel graag willen kijken of het mogelijk is om droogboeketten te maken.

Zoals eerder gezegd maakt ze droogbloemenlijstjes naar wens en zie je haar creatie onder andere terug bij Rockin Items, Vicino Sei en Coffeelicious. Ze bezorgd de bestelling persoonlijk bij jou aan de deur in Dordrecht en omstreken en anders wordt het met alle liefde naar je verzonden. Ze worden trouwens prachtig ingepakt in oude kranten dus een extra feestje om je lijstje te ontvangen en open te maken!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_8536-768x1024.jpg

Wil je ook een lijstje of wil je kijken naar de prachtige creaties van Sophie, kijk dan even op droogbloemenwinkel.