Niets is lekkerder dan met dit regenachtige herfstweer op te warmen en drogen met een goede kop koffie. Wij bezochten 5 plekken in Dordrecht waar je lekkere en vooral bijzondere herfstkoffies kunt drinken. En aan het einde vertellen we je welke koffie onze persoonlijke favoriet is.

herfst-koffie-koning-koffie-indebuurt-dordrecht-1024x900Koning koffie

Bij koning koffie serveren, ze naast hun bestaande kaart, ook deze smakelijke herfstkoffies. Wij proefden niet één maar drie koffies, geserveerd met amaretti koekjes.

1. Ben je een liefhebber van kaneel dan is de Kaneel-ochino, een cappuccino voorzien van kaneel, op zijn Dordts gezegd een zalig bakkie koffie. De kaneel zit zowel verwerkt in de koffie als op de schuimlaag van de cappuccino.

2. We proefden ook de Caramel herfstlatte. Een latte van karamel, opgeklopte melk en espresso. Een aangenaam zoete koffie.

3. Wordt jij blij van chocolademelk en koffie? Probeer dan eens de Chocacinno. Dit is een latte met chocolademelk en espresso. Het heeft de zoete smaak van chocolademelk en heeft daarnaast een opmerkelijk pittige nasmaak door de espresso.

pumpkin-spiced-latte-broodcafe-jaap-indebuurt-dordrecht

Broodcafe Jaap

Ook bij broodcafé Jaap hadden ze, buiten de menukaart om, een prachtige koffie te bieden, namelijk de Pumpkin Spicelatte.

Deze latte bestaande uit opgeklopte melk, pompoen, espresso en een vleugje kaneel werd geserveerd met vegan, lactose en glutenvrije kruidnoten. Wist je dat je er ook heerlijk buiten kunt zitten in hun tuin voorzien van heaters? En is je herfstkoffie op, vergeet dan niet te overwegen om wat zelfgemaakte kruidnoten, een brood of taartje mee nemen uit hun bakkertje.

herfstkoffie-chaga-latte-coffeelicious-indebuurt-dordrechtCoffelicious

Coffeelicious heeft een selectie aan speciale koffie. Dit keer gingen wij erheen voor de bijzondere herfst varianten. Wil je echt een keer iets anders, probeer dan deze verschillende soorten koffie.

1. We begonnen met de Chaga latte. Chaga is een berkenweerschijnzwam die verwerkt is in een heerlijke latte variant. Ze zijn de eerste in Nederland die deze variant verkopen.

2. De Golden Milk is een heerlijke koffie met de specerij kurkuma, gember, kaneel en kardemom. Deze koffie is uitsluitend met natuurlijke ingrediënten gemaakt. Standaard wordt hij gemaakt met volle melk, maar voor de vegans onder ons is er ook een optie.

herfstkoffie-pumpkin-spiced-latte-in-de-vergulde-lampet-indebuurt-dordrecht

In de vergulde lampet

Ook dit jaar heeft In de Vergulde Lampet weer de jaarlijkse herfstspecial Pumpkin Spice Latte. Wij werden warm welkom geheten om deze koffie te komen proeven en dat deden we met veel plezier. Wist je trouwens dat In de Vergulde Lampet dit jaar in de koffie top 100 staat? Ze staan op plek 45 in de top 100.

Deze Pumpkin spicelatte bestaat uit opgeklopte melk, pompoen, kaneel en een toef slagroom. Afgemaakt met boterkoek crumble.

Visser’s poffertjes

herfstkoffie-latte-speculaas-vissers-poffertjes-indebuurt-dordrechtOok Visser’s mocht niet ontbreken in dit lijstje. Naast een portie poffers, serveren zij de Latte speculaas. Een koffie voorzien van speculaassiroop, opgeschuimde melk en espresso. Voor de zoetekauw is het een echte aanrader.

Om in het speculaas thema te blijven: op zaterdag 24 november komt de Sint langs bij Vissers.

Onze herfst favoriet is de Pumpkin Spice Latte van Broodcafé Jaap. De presentatie, smaak en de bij geserveerde kruidnoten maakte het plaatje voor ons compleet.

Dit artikel is in samenwerking met Indebuurt Dordrecht geschreven. Het originele artikel is terug te vinden op Indebuurt Dordrecht.