Eind november werd Onontdekt Dordt benaderd door Simone van gezellig-praatje.nl Ze had een mooie en bijzondere vraag aan ons waar wij haar graag een handje mee willen helpen.

Veel ouderen brengen vandaag de dag, maar ook de feestdagen in eenzaamheid door, zo ook de Decembermaand die zo prachtig hoort te zijn voor iedereen. Volgens het Ouderenfonds voelt bijna de helft van de ouderen zich eenzaam en zelfs 1 op de 11 ouderen voelt zich ernstig eenzaam. Dat is natuurlijk verre van leuk en al helemaal niet in de Decembermaand!

Simone schrok enorm van dit aantal en wilde in actie komen, maar dat kan ze natuurlijk niet alleen en vroeg ons daarom om hulp! Zij zette een mooie actie op om zoveel mogelijk ouderen die in een verzorgingstehuis in Dordrecht wonen een kerstkaart te bezorgen. 

Nu hebben wij al wat kaartjes geschreven, maar zouden wij het nog leuker vinden als jullie met ons mee doen! Want zeg nou zelf, een kaartje schrijven kost nog geen 5 min van je tijd maar is een o zo dankbaar gebaar!

Dus… stuur zowel blanco kaarten als persoonlijk geschreven kaarten en lever deze in bij de volgende inleverenpunten:

  • Cadeauwinkel Gemivaria: Voorstraat 390, Dordrecht
  • Het Peuterhuis: Dubbelmondestraat 1, Dordrecht
  • Coffeelicious: Wijnstraat 182, Dordrecht

Heb je een vraag aan Simone of ken je iemand die ook wel een kaartje kan gebruiken?  stuur dan gerust een e-mail naar gezelligpraatje@gmail.com dan sturen zij er eentje op.