Woensdag 30 september is de Kinderboekenweek 2020 van start gegaan!

We gaan dit keer terug in de tijd. Denk aan de tijd van de ridders, oorlog of kom van alles te weten van onze geschiedenis. Heerlijk neuzen in de boeken, hoe leuk is dat!

Kinderboekenweekgeschenk

Zoals ieder jaar, is er ook dit jaar weer een kinderboekenweekgeschenk die dit jaar geschreven is door Arend van Dam met de titel ‘De diamant van Banjarmasin’.

Tevens is er ook een prentenboek voor de kinderboekenweek 2020, geschreven door Mylo Freeman met de titel ‘Tweeling”.

Themaboeken per leeftijdscategorie

Kleuters (4 – 6 jaar)
Held op sokken van Bette Westera. Dit boek is in 2014 bekroond met een Zilveren Griffel. Het boek neemt je mee met ridder Roderick die geen baard heeft net als alle andere ridders.

Leesboek Held op sokken | Groep 1-2 | Kinderboekenweek 2020

Groep 3/4 ( 6 – 8 jaar)
Vos en Haas – het land van de Nijl van Sylvia Vanden Heede. Het boek gaat over mummies, pyramides en farao’s en neemt je mee naar het oude Egypte met Vos en Haas. Het is een boek waarbij kind en ouders samen kunnen (voor)lezen. Heel leuk voor de beginnende lezer dus!

Vos en Haas - Het land van de Nijl

Groep 5/6 (8 – 10 jaar)
Buiten is het oorlog van Janny van der Molen. Het boek gaat over het leven van Anne Frank en de Tweede wereldoorlog. Een indrukwekkend (voor)leesboek.

Buiten is het oorlog

Groep 7/8 ( 10 – 12 jaar)
Helden! Ook een boek van Janny van der Molen. Vanuit de beleving van kinderen wordt het verhaal van mensen die de wereld door hun moed, kracht en doorzettingsvermogen een stukje mooier maakten verteld door de schrijver. Bekende en minder bekende mensen die voor kinderen van vandaag een voorbeeld en inspiratiebron kunnen zijn.

Helden!