Koffie drinken is lekker maar ook leuk. Nog leuker is dit als je dit kan doen met je kind(eren) na een middagje shoppen, een boodschapje of gewoon als uitje. Wij dronken hier een kopje leut met Juul (dochter van 4 Rachel).

image1Coffeelicious

Iedere keer is het weer een feestje bij Coffeelicious. Naast Juul haar grote favoriet glitter cappuccino, drinkt ze hier ook graag een fristi of appelsap.
Zodra ze binnen komt weet ze de tafel achterin de zaak al te vinden waar ze een kleurboek, puzzel of ander spel weet te bemachtigen. Met een lekker stuk taart erbij, heeft Juul het lekker naar haar zin en kunnen Rachel & Celina lekker kletsen.

image2Visser’s poffertjes

Visser’s poffertjes is een ideale plek om met kinderen koffie te drinken. Naast het feit dat je er een portie poffers kan eten wat altijd al een feest is voor de kids, hebben ze daar ook een tafeltje voor in de zaak staan speciaal voor de kinderen. Rachel & Celina lezen een krantje, drinken een kop koffie en Juul vermaakt zich aan haar tafeltje en laat zich maar al te graag verwennen door de kelner. En met een beetje mazzel kan het kind mee spieken hoe de poffertjes naast haar bereid worden.

image3In de vergulde lampet

In de vergulde Lampet weet Juul aardig de weg te vinden. Op zaterdagochtend is het na onze boodschappen op de markt standaard prik om een kop koffie te drinken. Vaak kiest Juul ‘het restaurantje onder de grote kastanjeboom’ en zodra ze hier binnenkomt bemachtigt zij een kleurboek met kleurtjes onder het mom van een warme choco, fristi of appelsap en met een beetje mazzel een typisch Dordts Brokking gebakje en een gedeelde koffie met mama.

image4De Witte Haen

Bij de Witte Haen komen we ook geregeld om een koffie te drinken. Het leuke aan deze zaak is dat er mensen met een beperking werken. Soms duurt het allemaal wat langer om je bestelling te krijgen, maar wat fijn en vooral mooi om te zien met hoeveel passie zij hun werkzaamheden uitoefenen! En Juul kan ook hier lekker spelen.

image5Broodcafé Jaap

In Broodcafe Jaap is de etalage al een uitnodiging op zich. Kinderen blijven graag voor de etalage staan, kijkend naar de mooie raamtekening die zich aanpast aan het seizoen of thema-feest.
Wij dronken hier een lekker kopje koffie en een appel-perensap. Juul vermaakt zich met wat speelgoed van Broodcafé Jaap en kijkt af en toe om het hoekje hoe Jaap één van zijn zelfgemaakte specialiteiten maakt in de open bakkerij en Rachel & Celina kletsen gezellig met het personeel.

Dit artikel is in samenwerking met Indebuurt Dordrecht geschreven. Het originele artikel is terug te vinden op Indebuurt Dordrecht.