Wie in Dordrecht woont, kent vaak de leukste en mooiste plekken. Wij vinden dat Dordrecht bomvol mooie bezienswaardigheden staat. Dit zijn hun vijf favorieten. 

Catharijnepoort

catharijnepoort-768x965

“De Catharijnepoort uit 1652 is één van de twee overgebleven stadspoorten van Dordrecht, naast de Groothoofdspoort. Dat de poort aan de Hooikade bij de Oude Maas ligt, maakt de wandeling er naartoe al een feestje.”

Damiatebrug

damiatebrug“De Damiatebrug is een mooie plek op de kop van Dordrecht. Je kunt ermee van de Kuipershaven naar de Wolwevershaven. Of is het van de Wolwevershaven naar de Kuipershaven? Hoe dan ook is het een schitterende bezienswaardigheid.”

Pottenkade

pottenkade-785x1024“Aan de voet van de Grote Kerk ligt deze mooie gracht. We vinden het een schitterende kade die ieder seizoen haar charmes heeft. Het is een absolute must om hier langs te lopen en te genieten van al het moois.”

Wijnstraat en de pakhuizen

img_5462-e1564472052148-768x1024“In de 13e en 17e eeuw stond Dordrecht bekend om de wijnhandel. Diverse wijnen uit Duitsland en Frankrijk kwamen hier toen aan wal. In de Wijnstraat staan nog een aantal mooie wijnpakhuizen, neem Bordeaux of Pauillac. Het zijn mooie panden en daarom vinden we de Wijnstraat een schitterende straat.”

Het Hof van Nederland

het-hof-van-nederland“Dan hebben we nog een mooi plekje in het midden van het centrum; Het Hof van Nederland. Daar staat het Augustijnenklooster dat werd gesticht in 1275 en sinds kort staat er het standbeeld van Willem van Oranje. Het Augustijnenklooster in Dordrecht is vooral bekend omdat daar in 1572 de eerste vrije Statenvergadering werd gehouden. Hier moet je zeker zijn geweest!”