En toen ontvingen wij een e-mail van Poké Perfect dat zij sinds vorige week geopend zijn in Dordrecht en of wij het wilde komen proberen. Daar zeggen wij natuurlijk geen nee op!

Het verhaal achter Poké Perfect

De oprichters van Poké Perfect zijn broer en zus Gerrit Jan en Quinta Witzel. Quinta is een tijdje in Amerika gaan wonen en at altijd buiten de deur omdat zij geen keuken hadden. Ze was verbaasd over het gezonde en gevarieerde aanbod in New York en bij terugkomst in Nederland miste ze dit wel. Zeker in een hoofdstad als Amsterdam. Gezien haar broer Gerrit Jan hetzelfde ervaarde zijn ze Poké Perfect opgestart in Nederland. Het concept is: een voedingsconcept voor snel, gezond eten met duurzame, verse producten. En hoe tof is het dat wij nu ook een locatie hebben in hartje Dordrecht.

Ons bezoek aan Poké Perfect

Afgelopen zaterdag hebben wij Poké Perfect bezocht, nadat wij een uitnodiging hadden ontvangen. Tjeerd de Knijf en zijn vrouw Maud de Knijf zijn de eigenaren van Poké Perfect in Dordrecht. En mocht je nu denken, wat een bekende namen? zij zijn namelijk ook de eigenaren van No.38 City Bakery Café in Dordrecht.

Vol enthousiasme gingen we naar Poké Perfect en wat ons meteen opviel was de inrichting. Gewoon net wat anders dan andere zaken en helemaal van deze tijd. Stiekem kun je er best een beetje een vakantie gevoel van krijgen. En gezien het weer op dat moment niet echt heel zomers was, kun je dat vakantie gevoel bij Poké Perfect Dordrecht best een beetje krijgen.

Allereerst het menu. Wij werden door het personeel vriendelijk door het menu meegenomen. Er is voor ieder wat wils. Ze hebben vis, vlees en vega, van kant en klare poke bowl tot aan zelf samengestelde en niet te vergeten, seizoens specialiteit. Best een ruime keuze, waar altijd wel iets tussen zit. En dan heb je ook nog eens de keuze qua grote. Van normaal tot aan groot, ideaal dus! Of je neemt gewoon lekker een grote om er de volgende dag ook nog lekker van te kunnen eten.

Wij mochten ook een Poke bowl proberen, waar Rachel voor de Shrimply The Best [Tempura garnalen, avocado, komkommer en zeewiersalade in onze vegan Wasabi Mayo, gegarneerd met versnipperde zeewier- en chilivlokken] ging, ging Celina voor de favoriet bij Poké Perfect, The Original [Zalm, avocado, edamame bonen, lente-uitjes, versnipperde zeewiervlokken en sesamzaad in een pittige marinade, gegarneerd met masago en onze vegan Sriracha Mayo]. Wat we ervan vonden? Heerlijk! maar voor een lunch best veel, maar zoals ze al zeiden; je mag het meenemen, zodat je er later ook nog van kunt genieten.

Het is wat ons betreft een goede aanvulling in Dordrecht en wij hopen dat ook jullie er eens gaan eten voor een lekkere lunch of diner! Je kunt bij Poké Perfect eten, maar ook afhalen of laten bezorgen is zeker een mogelijkheid! Alle informatie over het concept en het menu zijn ook online terug te vinden op de website van Poké perfect.