De herfst is met dit regenachtige weer dan toch echt begonnen! Krijgen jullie ook al zo’n zin in een heerlijke stamppot? Wij wel en gingen eens kijken of we buiten de deur een stamppot konden scoren. Wij vertellen je graag waar je buiten de deur terecht kunt voor een stamppot.

Finn’s eten en drinken

IMG_7742
Foto: Instagram Finn’s eten en drinken

Iedere week kan je bij Finn’s eten en drinken genieten van een andere stamppot. Het fijne bij Finn’s is dat jezelf kunt bepalen of je dit op dinsdag, woensdag of donderdag wilt en dat voor een prijs van €8,50  de stamppot is voor iedereen toegankelijk, want je kunt kiezen voor een variant met vlees/vis of vegan. Mocht je zelf nou van variatie houden dan doe je iedere week lekker waar je zelf zin in hebt!

Je kunt reserveren via 078-7370171 of reserveringen@finnsetenendrinken.nl

Visser’s Poffertjes

IMG_7743
Foto: Instagram Visser’s poffertjes

Ook bij Visser’s Poffertjes kun je vanaf oktober weer heerlijk genieten van hun stamppotten. Iedere woensdag kun je voor 7,50 aanschuiven en genieten van een heerlijke stamppot. En er zit ook nog eens een heerlijk toetje bij! Reserveren is mogelijk maar gewoon aanschuiven kan ook.

De Passant

IMG_7744
Foto: Instagram De Passant

Bij De Passant kan je iedere week genieten van de buurthap. De Buurthap is beschikbaar op maandag, woensdag en donderdag en heeft iedere week een ander menu. Laat er nu in de buurthap ook iedere week een stamppot op de kaart staan! En dat voor een prijs van 10 euro.

Merz

72483410_2493396327573251_3490542641836195840_n
Foto: Facebook Merz

Op dinsdag is bij Merz in de wintermaanden stamppotten dag. Dan kun je hier terecht voor een lekkere daghap/stamppot. Ook woensdag serveren zij een prakkie voor een prikkie!

Smullen geblazen.

Restaurant het Bolwerck

69317229_1635702676565720_1157917964616335360_n
Foto: Facebook Restaurant De Bolwerck

Aan het water met zicht op het drierivierenpunt zit dit mooie restaurant gevestigd. Ook deze herfst biedt restaurant het Bolwerck heerlijke stamppotten aan. Op de menukaart staan heerlijke gerechten waaronder de zelfgemaakte gefermenteerde zuurkool met gebakken kabeljauw. Wat wil je nog meer? Prachtig uitzicht op het water, een heerlijke stamppot en de mogelijkheid tot een heerlijke bijpassende wijn. Smullen maar! 

Knollen en Citroenen

Aan de Groenmarkt te Dordrecht zit een mooi huiskamer restaurant genaamd Knollen en Citroenen. Zij zijn gevestigd in een Rijksmonumenten pand uit 1681, waar vroeger de groentes werden verkocht die vanuit de wijde omgeving werden aangevoerd. Bestek, borden en overige gebruiksvoorwerpen doen u denken aan grootmoederstijd. Afhankelijk van het seizoen zetten zij hier de meest heerlijke “ouderwetse” gerechten op tafel. Zo mogen Oma’s favoriet: draadjesvlees met een rodekooltaartje en hollandse jus, Opa’s hapje: varkenshaas op een stamppot van Koolrabi met een saus van pleegzuster bloedwijn en bliksem lekker: stamppot van hete bliksem met een saus van rode wijn niet ontbreken.

Dit artikel is in samenwerking met Indebuurt Dordrecht geschreven. Het originele artikel is terug te vinden op Indebuurt Dordrecht.