De kinderen hebben officieel meivakantie, maar we zitten inmiddels ook alweer in week 7 van de de “Coronavakantie”. We gaven thuis les en dit wordt deels ook nog na de schoolvakantie verwacht, omdat de kinderen gedeeltelijk naar school mogen. Ook werken wij massaal nog thuis of zorgen voor familie, vrienden en onbekende die het nodig hebben in deze tijd.

Het valt allemaal niet mee en we moeten meer schakelen en rekening met elkaar houden als ooit te voren. Omdat thuis de gehele dag met kinderen niet altijd ideaal is en we snakken naar een uitje, hebben wij hier wat leuke tips voor in en rondom het huis met de kids. Uiteraard kennen wij de maatregelen en houden we hier zeker rekening mee! Een frisse neus halen op zijn tijd mag gelukkig nog.

Berenjacht

Ongetwijfeld heb je al een ronde gedaan of heb je beren op deuren en voor de ramen zien staan. Pak een pen en papier en loop samen met je kinderen rond het huis op zoek naar beren en tel ze! 

Om het compleet te maken is het leuk, of misschien heb je hem zelfs al het boek “Wij gaan op berenjacht” te kopen of te lenen van iemand anders. 

Speeltuin

Kinderen hebben het nodig even uit te razen, vele huizen in de binnenstad beschikken niet of nauwelijks over een buitentuin. Ons mooie centrum beschikt gelukkig wel over vele mooie parken, neem bijvoorbeeld het wantijpark, merwesteinpark of het weizigtpark. In de genoemde parken zijn bijna allemaal voorzien van een speeltuinen of diertjes.

Let op: zoek elkaar niet op, houd gepaste afstand en kijk vooral of het niet te druk is.

Bibliotheek

De bibliotheek mag dan wel gesloten zijn voor publiek, maar online kun je nog steeds je boeken uitzoeken en op een later moment ophalen op het afgesproken tijdstip. Lekker (voor)lezen dus.

Kijk hier voor meer instructies.

Stoepkrijten

Wat is leuker dan samen met je kinderen heerlijk buiten zijn en kleuren? Versier jouw straat daarom met stoepkrijt of laat een mooie boodschap achter voor je buren, familie of vrienden die we allen zo missen! 

Knutselen

Vervelen de kinderen zich thuis al? Koop dan een van de leuke knutselboeken of knutselpakketten bij de lokale speelgoedwinkel Juffrouw Pollewop. Zij bezorgen het op dinsdag op de fiets bij jou thuis of vanaf deze week kun je het ophalen in de winkel op het afgesproken tijdstip of kun je toch zelf even snel naar binnen stappen.. Het binnenstappen kan op vrijdag, zaterdag en zondag.

Oud Hollandse spelletjes

Wanneer je klaar bent met werken, zorgen of je verplichtingen in huis vinden de kids het heerlijk om even de aandacht te krijgen. Doe samen een oud Hollands spelletje, denk aan: elastieken, knikkeren of wat dacht je van stoepranden?

Let op: Als je voor buitenspelen kies. Hou dan gepaste afstand als volwassen en maak de groep niet te groot.

Picknicken

Dordrecht heeft vele mooie plekjes waar het niet te druk is met mensen. Ga erop uit en ga met elkaar picknicken, lekker een frisse neus en gezellig met het gezin. En geen zin om zelf een picknickmand bij elkaar te zoeken. Dan kun je er ook eentje bestellen bij Francis Lunch & Baked Goods. Stuur haar een berichtje via Instagram of stuur een Francis een appje.

Let op: zoek de drukte niet op en wees creatief met het zoeken van een gezellig plekje in het park of in de weide.