Vrijdag 16 oktober jl. hebben wij meegedaan aan de virtuele wijnproeverij van Wijnhuis 167. Helaas zijn we allemaal beperkt vanwege de covid-19 situatie waardoor we niet meer met grote groepen op locatie kunnen en mogen komen. Wijnhuis 167 bracht daarom de virtuele wijnproeverij in het leven, waarbij je thuis met je bubbel en je maximaal aantal bezoekers toch aan de wijnproeverij kon.

Wijnproeverij

De wijnproeverij betrof een virtuele wijnproeverij met als thema Pinor Noir. Het pakket haalde je af bij Wijnhuis 167 en was te bestellen per 2 personen. In de wijnbox vond je 8 kleine flesjes; 2 wit en 6 rood die voorzien waren van een nummer in de volgorde van de wijnproeverij. Van te voren kregen we netjes de instructies toegestuurd en konden we ons alvast inlezen hoe zo’n wijnproeverij online eruit zou zien, welke wijnen we gepresenteerd zouden krijgen, maar ook wat handige tips voor bijv. het koelen van de wijnen en als verassing een heerlijke fles bubbels cadeau!

Welke wijnen kregen we voor ons neus.

De fles bubbels: Claroscuro Uco Valley – Bodega de Arte EXTRA BRUT PINOT is een 100% Pinot Noir, heeft een alcohol percentage van 12,4 % en komt uit de Mendoza streek in Argentinië. Het heeft een zeer lichte rosé kleur en heeft licht fruitige florale aroma’s. Dit was een favoriet bij ons hoor!

Nummer 1: Weingut H. Boch Blanc de Noirs Trocken Blauer Spätburgunder uit 2019. Spätburgunder is de Duitse equivalent van de Pinor Noir. Het heeft een alcoholpercentage van 12,5 %, heeft een licht gouden kleur, is een droge – witte wijn en heeft de smaak van rijp wit fruit en komt uit de Mozel in Duitsland.

Nummer 2: Wijndomein Stokhem – Blanc des Noir uit 2018. Het is een Pinor Noir uit Nederland en komt wel te verstaan uit Mergelland – Zuid-Limburg. Het heeft een alcoholpercentage van 12,5 % en heeft een rijping gehad in Burgognevatten van Frans eiken. Het heeft aroma’s van citrus en steenfruit met een vleugje vanille en kamille. Frank had al gewaarschuwd dat dit zijn favoriet was, maar inmiddels zijn wij net zo’n fan als hij!

Nummer 3: Viña Tunquelen Toro d’Oro Riserva – Pinot Noir uit 2017. Het heeft een kersrode kleur, een intense neus van aardbei, kruidnagel, koffie en toast en heeft een alcoholpercentage van 13,5%. En is afkomstig uit Curicó Valley – Chili.

Nummer 4: Ra Nui Wairau Valley – Pinot Noir uit 2017 met een alcoholpercentage van 12,8%. Ra Nui betekent letterlijk “Grote zon”. Ze zijn er sterk van overtuigd dat de wijn in de druif zit. De wijn heeft aroma’s van rijpe zwarte kersen, zwarte pruimen en een hint van peper. De smaak wordt delicaat ondersteund door een vleugje hout en kruiden. En is afkomstig uit Malbourough – Nieuw Zeeland.

Nummer 5: Mon Frère Winery – Pinot Noir uit 2017. Het is een Pinor Noir met een mix van verschillende klimatologische regio’s om een mooi evenwicht tussen fruit, structuur en finesse te krijgen. (Koelere en warmere). Een blend van Sonoma kust, Santa Rita Heuvels en de hooglanden van Santa Barbara en Santa Lucia. Levendige granaatrode kleur met paarse schakeringen. Licht gerookte neus van kersen,
aardbeien en pruimen. Het heeft een alcoholpercentage van 14,0% en is afkomstig uit California – Verenigde Staten.

Nummer 6: Russolo Grifo – Pinot Nero uit 2017. Robijnrood maar niet diep van kleur. Delicaat en fruitig met complexe aroma’s van teer, vanille en een vleugje ‘gerookt’. Al meer dan 100 jaar is de familie Russolo diep geworteld in de wereld van de wijn. Het begon allemaal met overgrootvader Giovanni Russolo die in zijn tijd bekendheid verwierf als beste wijnproducent van de Podernone regio. Het heeft een alcoholpercentage van 13,0% en is afkomstig uit Friuli – Italië.

Nummer 7: Vriesenhof Estate – Vineyard Pinot Noir uit 2016. Vriesenhof Estate ligt aan de voet van de Stellenbosch Mountains, in de Coastal Region van Zuid-Afrika. De druiven worden met de hand geplukt en ondergaan een zachte persing. De wijn heeft een fijne, delicate neus van aardbeien, kreupelhout en een typisch rokerige ondertoon. Het heeft een alcoholpercentage van 13% en is afkomstig uit Stellenbosch – Zuid Afrika.

Nummer 8: Manuel Seguin – Savigny les Beaune Godeaux uit 2017. Afstammend van een 10 generaties wijn makend geslacht (Domaine Chanson) kocht Thibaut Marion in 2004 Seguin Manuel over. Sindsdien werd onophoudelijk gewerkt naar optimalisatie, modernisering, uitbreiding en een volledige milieuvriendelijke en organische benadering van de wijngaarden en hun wijnen. De wijn heeft een robijnrood kleur met paarse tinten. In de neus aroma’s van vers zomerfruit zoals framboos en
kers. Het heeft een alcoholpercentage van 13% en is afkomstig uit Stellenbosch – Zuid Afrika.

Na de wijnproeverij was er de Pubquiz, de winnaar mocht een heerlijke fles magnum Bepin de Eto ophalen in Wijnhuis 167.

Als je dacht dat Wijnhuis 167 het hield bij alleen wijnproeverijen dan heb je het goed mis. Binnenkort zijn er ook enkele online masterclasses te volgen dus hou hun socials in de gaten voor meer informatie.

Leuk feitje: Vanaf heden zal iedere 2 weken een leuk bericht van Wijnhuis 167 op onze website verschijnen!

Wij zijn enthousiast en wij hopen jullie ook!