De meivakantie komt er aan, wij geven je wat tips om te doen deze meivakantie met de kinderen. Veel plezier!

Huis van Gijn

Van 25 april tot 31 december 2021 zijn er diverse gratis activiteiten te vinden via Huis van Gijn. Ontzettend leuke workshops. Denk aan Dress up doll, Fun Fact Friday, Juffrouw fijn van Draat en nog veel meer leuke activiteiten.
Klik snel op de link of ga naar hun social media voor meer info.

Dierenspeurtocht in het Weizigtpark

Op maandag 28 april is een dierenspeurtocht in het Weizigtpark. 18 dieren houden zich hoog in de bomen verscholen. Vind jij ze allemaal?
De speurtocht is ook op 4 en 12 mei te doen.

Neem snel een kijkje op de website en voor de voorwaarden.

Stoepkrijt challange

Doe jij mee met het Rijksmuseum #stoepkrijtchallange? Op dinsdag 27 april versier jij je eigen buurt met mooie kunstwerken.

Hoe werkt het?
Kies een kunstwerk uit het Rijksmuseum. Stoepkrijt deze op de grond of muur en maak jezelf onderdeel. Word zelf een Melkmeisje en giet melk uit een stoepkrijt-kan. Of teken de armen van de Shiva zodat je net zo goed kan dansen.

Deel je resultaat op Instagram of Facebook met @rijksmuseum en #stoepkrijtchallenge vóór 30 april en maak kans op de unieke Playmobil poppetjes van Van Gogh, De Nachtwacht of het Melkmeisje!!

Coffee to go

Maak gezellig een rondje mooi Dordrecht en wandel langs één van de vele horeca voor een lekkere koffie to go of wat dacht je van een warme chocolademelk en wat lekkers!

Elfjes in de Elzen

We hadden hem ook al geopperd bij onze vorige vakantie tips, maar o wat blijft het leuk. Diverse nieuwe elfenhuisjes zijn erbij gekomen, succes gegarandeerd voor een leuke middag!

Merwelanden

Ook deze tip komt vaak voorbij, maar wat heerlijk om met de kinderen heerlijk in de buitenlucht te zijn. Bevers te spotten, de bever route te doen of gewoon lekker uit banjeren in de speeltuin. Je kan overigens ook sterren kijken bij de sterrenwacht.
(Afspraak maken is handig)

Gratis lentepakket

Vraag via natuurmonumenten.nl een gratis lentepakket aan en ga met je kinderen op avontuur maak een stormbaan, pak een pissebed, monster het water, bouw een neushoornkever en nog veel meer leuks.
Je besteld hem op natuurmonumenten.nl