Brut Food & Wine bar organiseerde op woensdag 28 november jl. een wild avond om op deze manier het wild seizoen te openen. Wij waren hierbij aanwezig en vertellen je graag wat wij kregen opgediend.
Allereerst werden we verwelkomt met een glas Prosecco van wijnhuis Fratelli Zuliani – Vino Bianco Spumante. De processo is gemaakt van de druiven Chardonnay, Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Trebbiano en Verduzzo uit de regio Veneto – Italië.
De Processo hebben we genuttigd met een amuse van brioche met eendenpate en zeezout. Een zachte smaakvolle combinatie waarbij de Prosecco goed tot zijn recht kwam.
Als eerste gang hebben we een Hertencarpaccio met peren compot en crunchy hazelnoten gegeten. Hierbij werd een wijn van wijnhuis Luc Pirlet – Viognier reserve uit 2017 geserveerd. Een witte wijn gemaakt van de druif Viognier uit de regio Lanquedoc – Frankrijk. Al met al een frisse smaakcombinatie.
Als tweede gang hebben we pasta van tagiatella met varkensham, champions en roomsaus gegeten. Hierbij werd een wijn van wijnhuis Finca Constanua – Montado Tempranillo uit 2017 geserveerd. Een rode wijn gemaakt van de druif Tempranillo uit de de regio Vino de la Tierra Castilla – Spanje. Een heerlijke mondvermaak en een goede wijs/spijs combinatie.
Als derde gang hebben we puree van koolraap met rode kool, stoofpeer en hazenpeper gegeten. Hierbij werd een wijn van wijnhuis Lapostolle – D’Alamel Cabernet Sauvignon uit 2015 geserveerd. Een rode wijn gemaakt van de druif Cabernet Sauvignon uit de regio Central valley – Chili.
Een zeer goede combinatie. Het was boffen geblazen, want we mochten nog een extra rondje!
Als vierde gang hebben we Crème brûlée met rabarber compot en kaneelijs gegeten. Hierbij werd een dessert wijn van wijnhuis Bodega Norton – Bodega Norton Cosecha Tardía Late Harvest Winemaker’s Selection uit 2015 geserveerd. Een witte dessert wijn gemaakt van de druif Chardonnay uit de regio Mendoza – Argentinië.
De combinatie wijn en dessert maakte de dessertwijn zoeter, waarbij het gerecht heerlijk tot zijn recht kwam.
Helaas kwam deze wild avond tot zijn eind. Wat een fijne en gezellige avond met mooie gerechten en bovenal fijne wijnen. Ons favoriet was de tagiatella met varkensham, champignon roomsaus met Finca Constanua – Montado Tempranillo.